Credit card mockups

Klanten die van je houden

E-commerce ondernemers laten structurele omzet liggen door onvoldoende branding. Een klant heeft geen merkbeleving, er is geen klantenbinding- en interactie en daardoor loop je herhaalaankopen mis. Terwijl klanten een product beoordelen op merkuitstraling. E-com merken met professionele branding behalen niet voor niks hogere omzetten en marges.

Overal opvallen

Een klant koopt nooit een product, maar een pijnverzachter of probleemoplosser. En met duizenden producten in dezelfde categorie moet je het anders aanpakken om op te vallen: met professionele branding. Een merk is veel duurzamer om op te bouwen dan een whitelabel product wat even lekker loopt. Benut het groeipotentieel door de aanwezigheid binnen jouw niche te vergroten met een nichemerk.
Maak gebruik van onze expertise

Merkontwikkeling: een veelkoppige draak

Iedereen kan online producten verkopen, maar als je een professioneel merk wil neerzetten is dat niet eenvoudig. Bij het opstellen en onderhouden van een merk komt meer kijken dan je misschien verwacht. Je zou al deze zaken zelf kunnen uitzoeken, maar dat kost veel tijd, moeite en geld. Sinds 2019 helpt Nichefluence meer dan vijftig e-com ondernemers, en hebben we cases en praktijkvoorbeelden uit meer dan twintig niches! Met ons als brand partner heb je alles op één plek. Bekijk hieronder welke zorgen we van je wegnemen:

Marketingstrategie

De marketingstrateeg denkt het merk uit en maakt een strategie waarmee het merk de doelgroep kan verleiden tot een aankoop.

Huisstijlontwerp

Onze grafisch ontwerper denkt uit welke merkelementen en kleuren bij jouw bedrijf passen en maakt het merk zo visueel en tastbaar.

Promo- en drukwerkontwerp

Met de opgestelde huisstijl ontwerpen wij alles wat jouw merk nodig heeft, van verpakkingen tot listings.

Productfotografie

Wij laten jouw product van zijn beste kansen zien. Onze productfoto's zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor gebruik in alle uitingen.

Lifestylefotografie

Met foto's van jouw product in actie kan de klant zich een voorstelling maken van hoe je product hun leven concreet kan verbeteren. Onze lifestylefoto's zijn altijd in lijn met de uitstraling van jouw merk.

Videografie

Productvideo's zorgen voor extra autoriteit en gebruiksgemak met productvideo's. De videograaf zorgt ervoor dat deze tiptop in orde zijn.

Nog veel meer...

Heb je naast al deze zaken nog wat anders nodig? Nichefluence heeft ervaring met webdesign, het schrijven en ontwerpen van brochures en e-books, en andere merkgerelateerde diensten. Neem contact op en kom erachter wat we voor je kunnen doen.
Groei die bij jouw onderneming past

Voor wie is dit traject bedoeld?

Dit traject is voor e-commerce ondernemers die willen beginnen met branding of hun huidige brand willen professionaliseren. Wij begeleiden jou naar een A-merk uitstraling voor jouw e-com brand in korte tijd. Onze specialisten maken jouw merk visueel en tastbaar.

Let op: dit is geen coachtraject! Wil je advies krijgen in jouw huidige branding aanpak? Dat is mogelijk met brand consultancy.

Ontdek de verschillende onderdelen van dit traject

Strategische sessie
Tijdens de strategische sessie duiken we de diepte in met jouw merk. Waarom ben je dit merk gestart? Hoe zorgen we dat klanten jouw merk zien als een pijnverzachter of een probleemoplosser? Door strategische vragen te stellen brengen wij in kaart hoe jouw merk eruit moet gaan zien. Je ontvangt na afloop een strategisch merkdocument dat de komende vijf jaar waardevol zal zijn voor jouw merk.
Deliverables:
3 uur durende sessie met Oktay (marketingstrateeg) en Stijn (brand designer) op kantoor in Utrecht of online
Strategisch merkdocument inclusief: missie, visie, merkpositionering, persona's, merkwaarden
Moodboard met inspirerende voorbeelden
Huisstijlontwikkeling
Uit de strategische sessie volgen richtlijnen die wij vertalen naar visuele merkelementen. Samen bepalen we de look & feel van jouw merk, waarbij we alleen genoegen nemen met een verzorgde
A-merk uitstraling. Tijdens de huisstijlontwikkeling houden we rekening met psychologische principes en vuistregels om ervoor te zorgen dat jouw merk het juiste gevoel opwekt bij jouw klanten.
Deliverables:
Merkstijlgids, inclusief:
Logo
Merkkleuren
Merkelementen
Lettertypen
Tone of voice
Verpakkingen
Wil je dat een klant jouw verpakking gelijk bij het oud papier gooit, of dat hij deze bewaart? Professionele verpakkingen zorgen voor merkbeleving bij een klant. Wij ontwerpen verpakkingen altijd met oog op de toekomst, zodat we makkelijk en snel een verpakking kunnen ontwerpen bij een nieuw product. Daar zijn wij brand partner voor!
Deliverables:
Verpakkingsonderzoek in samenwerking met leveranciers
Verpakkingsontwerp met bruikbare verpakking
Listings
Het maakt niet uit in welke niche je zit, het internet staat bol van de concurrentie. Daarom moet je er alles aan doen om met kop en schouders boven de rest uit te steken. Een van de meest effectieve middelen daartoe is het hebben van verzorgde en aansprekende listingfoto’s. We vertolken de unieke kwaliteiten van jouw product, en laten het product in gebruik zien, eventueel door het te photoshoppen. Hierbij putten we uit de inzichten die we in de strategische sessie hebben opgedaan, en zorgen we ervoor dat de listings bijdragen aan je merk.
Deliverables:
Unieke listings in jouw huisstijl
Optioneel: Photoshops van jouw product in gebruik
Handleidingen & insert cards
Handleidingen worden vaak beschouwd als bijzaak, terwijl ze erg belangrijk zijn voor de klant: klanten zijn ongeduldig en willen direct met het product aan de slag als ze het hebben ontvangen. Onduidelijke manuals kunnen grote frustratie veroorzaken, en een onverzorgde handleiding doet af aan de merkervaring. Daarom ontwerpen we een overzichtelijke handleiding die in lijn is met jouw brand.
Wij leveren:
Een overzichtelijke handleiding
Gedetailleerde en duidelijke instructie-illustraties
Insert cards die klanten uit nodigen een review achter te laten
Optioneel: een 'Quick Start Guide' die de klant op weg helpt bij het eerste gebruik
Social media templates
Ieder A-merk is actief op social media. Met sterke social media templates ontdekken nieuwe mensen jouw merk en laat je zien dat jouw merk actief is. Men zit gemiddeld meer dan twee uur per dag op social media, daarom wil je daar met jouw merk ook zichtbaar zijn!
Deliverables:
Social media templates in jouw merkstijl
Social media advies
Wij kennen iedere niche

Brand partner sinds 2019

Sinds 2019 hebben wij met meer dan 50 e-commerce merken projecten gedraaid. Nichefluence kent iedere niche. Samen boosten we het groeiproces van jouw merk. Ontdek zelf of wij aan de eisen voldoen die jij in een brand partner zoekt.